Cat costa un sistem de boxe 5.1 de calitate?

Sistemele de boxe 5.1 au ajuns sa fie o necessitate pentru majoritatea iubitorilor de filme, muzica, jocuri video, sau pentru cei care detin un sistem home cinema.

Cu toate imbunatatirile tehnologice care apar din ce in ce mai repede, si oferta de pe piata a acestora creste considerabil. Avand in vedere toate acestea, avem posiblitatea de a alege dintr-o gama foarte variata de sisteme, astfel incat toate cerintele noastre sa fie perfect indeplinite.

Cat de mult costa un sistem de boxe 5.1 de mare calitate?

Cel mai bun sistem audio 5.1 prezent pe piata la ora actuala este, cel mai probabil, sistemul Logitech Z906. Acesta, desi a aparut la jumatatea anului 2011, inca se afla in topul celor mai bune sisteme audio, datorita caracteristicilor sale.

El vine cu un subwoofer care are diametrul de 8”, care poate dezvolta 165 W si care are integrate atat amplificatorul acestuia, cat si amplificarea celor 5 sateliti de care sistemul dispune, ajungand astfel la o putere totala de 500 W.


Difuzorul are un diametru de 3”, iar fiecare dintre cei 5 sateliti are o putere de 67 W. toti acesti sateliti au incinta inchisa, iar unul din cele mai mari avantaje pe care acestia le ofera este posibilitatea de a fi montati in multiple locuri, si nu doar de catre utilizatorii PC, ei putand fi montati chiar si pe un perete, cu ajutorul unui sistem de prindere.

Consola centrala a acestui sistem include functiile de baza, cum ar fi reglarea sunetului atat pentru subwoofer, cat si pentru fiecare satelit in parte, dar si a configuratiei in care sistemul este rulat, oferindu-ne posibilitatea de a alege dintre 2.1 , 4.1 sau 5.1 , in functie de numarul de sateliti pe care dorim sa ii folosim.

Desi acest sistem 5.1 a aparut pe piata in anul 2011, pretul este inca unul destul de ridicat, si anume 1,200-1,300 lei.  Cu toate acestea, pretul apparent “piperat” este complet meritat, avand in vedere avantajele pe care ni le pune la dispozitie acest sistem audio, oferindu-ne o experienta Sonora mult mai placuta.