Care sunt cele mai bune sisteme audio 5.1?

Cu totii stim deja ca orice iubitor al unei experiente sonore cat mai placute, in ceea ce priveste vizionarea de filme, ascultarea unor melodii sau jucarea unor jocuri video, are nevoie de un sistem audio 5.1, care poate oferi foarte multe avantaje si imbunatatiri fata de clasicele boxe cu care cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti. Dar care sunt cele mai bune sisteme si cum le putem gasi?

In primul rand, trebuie sa ne uitam la anumiti parametrii, cum ar fi amplificatorul sau difuzoarele. De asemenea, trebuie sa fim atenti atat la design, cat si la termenul de garantie, toate acestea facand parte din achizitionarea pe care o facem atunci cand ne alegem un sistem.

Care sunt cele mai bune sisteme audio 5.1?

Unul din cele mai vandute si mai renumite sisteme audio 5.1 este sistemul Logitech Z906. Logitech este unul din cei mai cunoscuti producatori de produse periferice din intreaga lume, iar sistemele audio nu fac exceptie. Unul din cele mai bune produse Logitech este acest sistem audio, care vine cu extreme de multe imbunatatiri fata de un sistem normal.


Lansat pe piata la jumatatea anului 2011, principala imbunatatire a acestuia fata de vechile sisteme este reprezentata de faptul ca acest sistem este pretabil si pentru sistemele home cinema, spre deosebire de un sistem audio 5.1 normal care este, in mod normal, destinat doar utilizatorilor PC.

De asemenea, subwooferul sistemului Logitech Z906 este extreme de performant si nici nu costa mult. Acesta are o forma cubica si un difuzor de 8” care poate produce 165 W.

Acest subwoofer fiind de tip ported si side-firing, difuzorul trimite sunetul doar dintr-o parte a subwooferului, putand astfel sa integreze in subwoofer atat amplificarea acestuia, cat si amplificarea celor 5 sateliti de care dispune, fiecare dintre acestia furnizand 67 W,  ridicand astfel puterea maxima la 500 W.

Putem astfel spune, cu usurinta, ca sistemul audio 5.1 logitech Z906 este, cel mai probabil, cel mai bun sistem audio existent pe piata in momentul de fata.